Trainers jatten

Dat de wereld van opleiding en ontwikkeling zich al eens durft over te geven aan overdreven jatterij heeft u misschien al eens ondervonden? Een van de flagrantste voorbeelden overkwam me toen ik jaren geleden een trainer aan het recruteren was. Een voor het overige flitsend jongmens probeerde me over te halen om hem binnen te halen in het team. Hij had zijn portfolio van verwezenlijkingen meegebracht. Dat was al heel netjes. De anderen probeerden vaak te bluffen met het professor Gobelijn syndroom: professor in alles. Hij zwaaide overmoedig met een kursus die doorspekt was met vele illustraties. Bij het doorbladeren struikelde ik over enkele fraaie cartoons over non-verbale aspecten bij presentaties. Deze collega-in-spe bezwoer me met veel aplomb dat dit alles aan zijn eigenste brein was ontsproten. Dikke pech toch: ik had het artikel enkele jaren voordien in Ad Rem gepubliceerd.

Men jat in dat wereldje dat het een lieve lust is. Daarom vind ik het altijd plezierig als iemand zonder gène deelt. De organisatie Eureka in Londen doet dat: maandelijks sturen ze mij enkele trainingtips. En wat nog straffer is: die Engelsen hebben zelfs een section francophone en een serie Devenir l’Ultime Animateur de Formation.

Reageer

You must be logged in to post a comment.

Bazelen met bazen

M-ARC presenteert 'Bazengebazel', een monoloog met Frank Robberechts als acteur en Marc Vermeulen als moderator. Uiterst herkenbaar voor elke leidinggevende.

lees meer...
bekijk het filmpje...

Good2CU

Good2CU is een vergaderloft in een gebouw met een industriële achtergrond. Centrum Mechelen, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Bij Good2CU hangt er magie in de lucht. M-ARC was de traditionele vergaderzalen beu en creëerde voor zichzelf én voor u deze Magical Meeting Loft.

Benieuwd hoe Good2CU eruit ziet?

stap nu binnen...

M-ARC lezen

Wie is Marc Vermeulen? Wat bedenkt hij? Waar houdt hij van? Wat heeft hij geschreven?

bekijk alles hier...

Reacties van klanten

Hebt u deelgenomen aan een opleidingen of een coaching van M-ARC?
Wilt u de wereld meedelen wat u ervan vond? Geef feedback. Dit is uw kans!

lees de reacties...