Andere vragen in opleidingen

Maar wat moet ik doen als ik een vraag stel en de andere zegt ‘Ik weet het niet’, zuchtte een wat hopeloze deelneemster. Ik leerde haar het truukje om door te gaan met ‘Da’s in orde. En als je het nu wel zou weten, wat zou het dan zijn?‘ Die vreemde vraagstelling tegen de logika in lukt wonderwel erg vaak. Het deblokkeert de snotvalling die vastzit door het aanreiken van een verlossingbrengend spraytje. Wees gerust, het komt eruit.

In de geest van deze vraagstelling raad ik trainingmanagers aan om bij het zoeken naar opleidings- of ontwikkelingsbehoeften meer tegen-de-logika-in-vragen te stellen. Ik heb onlangs een ontwikkelingsprogramma opgesteld dat enkel uitging van de vragen: Wat wil je niet leren? Wat wil je nog niet tegenkomen? Waar doen we je zeker geen plezier mee? Geloof me, deelnemers hebben graag dat we de wereld eens op zijn kop zetten voor hen.

Reageer

You must be logged in to post a comment.

Bazelen met bazen

M-ARC presenteert 'Bazengebazel', een monoloog met Frank Robberechts als acteur en Marc Vermeulen als moderator. Uiterst herkenbaar voor elke leidinggevende.

lees meer...
bekijk het filmpje...

Good2CU

Good2CU is een vergaderloft in een gebouw met een industriële achtergrond. Centrum Mechelen, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Bij Good2CU hangt er magie in de lucht. M-ARC was de traditionele vergaderzalen beu en creëerde voor zichzelf én voor u deze Magical Meeting Loft.

Benieuwd hoe Good2CU eruit ziet?

stap nu binnen...

M-ARC lezen

Wie is Marc Vermeulen? Wat bedenkt hij? Waar houdt hij van? Wat heeft hij geschreven?

bekijk alles hier...

Reacties van klanten

Hebt u deelgenomen aan een opleidingen of een coaching van M-ARC?
Wilt u de wereld meedelen wat u ervan vond? Geef feedback. Dit is uw kans!

lees de reacties...