Omgaan met opleidingsvoorstellen

Bij een nieuwe zomer hoort een nieuwe spurt naar opleidingsvoornemens die mogen gezien worden. Ik stel voor dat u uw lijstje Ik moet maar eens dringend … aanvult met: goede consultants soigneren. Wist u dat binnen dat wereldje het pijnpunt leeft hoe u omgaat met de indieners van een opleidings- of begeleidingsvoorstel?

Ik heb enkele aanbevelingen:

1. Heeft u beslist? Laat iets weten. Stuur geen mail of brief maar bel op

2. Spui geen mist om u geen, wees factueel. Dus liever niet: Tja, ik weet het niet, het was een kwestie van aanvoelen. Pas op, uw voorstel was goed hoor maar we hebben toch voor een andere gekozen. Zo doorzichtig. Zeg waar het op staat. Ontgoocheld door het voorstel? Zeg het toch gewoon.

3. Leg een lijst aan met gewogen parameters, geef punten voor elke parmeter, zet in een kolom, vergelijk, beslis.

4. Bezorg elke aanbieder die de moeite deed om een degelijk voorstel te maken (daar was hij gerust een dag mee zoet) zijn eigen scores en ook die van de concurrenten, maar geblindeerd.

Ik weet het, soms denkt u wel eens: was ik maar consultant geworden. Dat kan gemakkelijk: als u vanaf morgen een naamkaartje laat drukken waar die titel opstaat … bent u het al. Zo snel gaat dat in die wereld. En wou u heimelijk weten hoeveel u in die wereld zou verdienen dan leest u op de mooie website van Tempera het volgende: ‘Consultants rekenen vaak in dagprijzen. Die lijken soms hoog. Maar als uw bedrijf naar de markt zou trekken met uw diensten, wat zou uw dagprijs dan zijn?’

Reageer

You must be logged in to post a comment.

Bazelen met bazen

M-ARC presenteert 'Bazengebazel', een monoloog met Frank Robberechts als acteur en Marc Vermeulen als moderator. Uiterst herkenbaar voor elke leidinggevende.

lees meer...
bekijk het filmpje...

Good2CU

Good2CU is een vergaderloft in een gebouw met een industriële achtergrond. Centrum Mechelen, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Bij Good2CU hangt er magie in de lucht. M-ARC was de traditionele vergaderzalen beu en creëerde voor zichzelf én voor u deze Magical Meeting Loft.

Benieuwd hoe Good2CU eruit ziet?

stap nu binnen...

M-ARC lezen

Wie is Marc Vermeulen? Wat bedenkt hij? Waar houdt hij van? Wat heeft hij geschreven?

bekijk alles hier...

Reacties van klanten

Hebt u deelgenomen aan een opleidingen of een coaching van M-ARC?
Wilt u de wereld meedelen wat u ervan vond? Geef feedback. Dit is uw kans!

lees de reacties...