Als training niet de oplossing is

Het is zo erg juist wat Godfrey Parkin noteert op zijn weblog Parkin’s Lot. Het vereist moed om te zeggen wat velen weten:

“Stop acceding to demands for a training solution to what is really a management problem. I am sure that a large proportion of the training that takes place fits this mode, and it is not easy to turn away this kind of business, but I for one am not doing it any more. If I can’t successfully provide the consulting solution, I am not going to fake a training solution. Not only is it frustratingly inadequate to ‘train’ people then send them back into an environment in which the training will have no effect, it abuses their time and energy, wastes the client’s budget, and lowers the reputation of training generally“.

Het is een feit dat een echt grondige probleemanalyse¬†van de kant van het bedrijf √©n van de trainers vaak ontbreekt en te strak in de richting van het gemakkelijke’ laten we maar een training organiseren’ wijst. Er is een ganse waaier aan verklaringen voor het niet goed functioneren van personeel. Mr X is misschien gewoonweg de verkeerde persoon op plaats Y; of de situatie is totaal verkeerd gegroeid in de loop der jaren, en onze enige hoop is dat deze vuile teennagel eruit groeit. Mensen ontslaan is niet altijd de beste oplossing, maar hen proberen bekeren door even met de trainer in bad te gaan is dat ook niet.

Reageer

You must be logged in to post a comment.

Bazelen met bazen

M-ARC presenteert 'Bazengebazel', een monoloog met Frank Robberechts als acteur en Marc Vermeulen als moderator. Uiterst herkenbaar voor elke leidinggevende.

lees meer...
bekijk het filmpje...

Good2CU

Good2CU is een vergaderloft in een gebouw met een industriële achtergrond. Centrum Mechelen, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Bij Good2CU hangt er magie in de lucht. M-ARC was de traditionele vergaderzalen beu en creëerde voor zichzelf én voor u deze Magical Meeting Loft.

Benieuwd hoe Good2CU eruit ziet?

stap nu binnen...

M-ARC lezen

Wie is Marc Vermeulen? Wat bedenkt hij? Waar houdt hij van? Wat heeft hij geschreven?

bekijk alles hier...

Reacties van klanten

Hebt u deelgenomen aan een opleidingen of een coaching van M-ARC?
Wilt u de wereld meedelen wat u ervan vond? Geef feedback. Dit is uw kans!

lees de reacties...